تولید 97 درصد داروهای مصرفی در داخل کشور

وزیر بهداشت گفت:تنها 3 درصد از کل داروهای مصرفی کشور وارداتی است و اولویت ما در بخش دارو تولید این داروهاست.

وزیر بهداشت دولت دهم هم بر تولید حجمی دارو در کشور تاکید کرد:
تولید 97 درصد داروهای مصرفی در داخل کشور

به گزارش سلامتیران دکتر مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت در بیست و چهارمین گردهمایی کشوری معاونین غذا و دارو عنوان کرد: در ابتدای انقلاب، با اجرای طرح ژنریک قدم بزرگی در زمینه دارو برداشته شد و امروز 97 درصد داروهای مصرفی در داخل کشور تولید می‌شود.وی ضمن اعلام این مطلب افزود: اما برای 3 درصد داروهای گران‌قیمتی که وارد می‌شود، رقمی نزدیک به 760 میلیارد تومان در سال هزینه در نظر گرفته می‌شود که اگر با افزایش قیمت در دنیا مواجه شویم، در 5 سال آینده اعتبار مورد نیاز برای وارد کردن این داروها 3 برابر خواهد شد. دکتر وحید دستجردی در این خصوص با اشاره به اولویت‌های وزارت بهداشت در این باره خاطرنشان کرد: امروز اولویت ما در معاونت غذا و دارو، تولید این داروهای وارداتی در داخل کشور است. وزیر بهداشت همچنین به ارتباط تنگاتنگ حوزه داروی کشور و بخش صنعت اشاره کرد و یادآور شد: معاونت پژوهشی وزارت بهداشت از پژوهشگران حوزه دارو و دست‌اندرکاران بخش صنعت در تولید 34 قلم داروی وارداتی در داخل کشور حمایت می‌کند. وی نظارت قاطع و بدون تسامح بر کیفیت داروهای تولیدی را یک وظیفه مهم خواند و گفت: به روز بودن و به موقع رسیدن دارو به دست مردم اهمیت دارد. با وجود ارزان بودن قیمت دارو در کشور، تأمین هزینه‌های مربوط به دارو برای گروهی از مردم همچنان دشوار است و شاید تنها راه‌ مرتفع شدن برای این معضل، هدفمند کردن یارانه‌ها باشد. وزیر بهداشت با اشاره به کنترل نسخ به عنوان یکی از وظایف اصلی معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی افزود: رسانه‌های ارتباط جمعی در مراکز استان‌ها با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند با اطلاع‌رسانی مناسب در زمینه تجویز و مصرف منطقی دارو قدم‌های خوبی را در جهت نیل اهداف وزارت بهداشت بردارند. دکتروحیددستجردی در بخش دیگری از سخنان خود در بیست و چهارمین گردهمایی کشوری معاونین غذا و دارو تأمین و تضمین سلامت غذای مصرفی مردم را جزو انتظارات مردم از وزارت بهداشت برشمرد و یادآور شد: ما در مسائلی مانند واردات برنج و گندم هیچ نفعی نداریم و مواردی که از طریق وزارتخانه اعلام می‌شود فقط برای تامین سلامتی مردم و با هدف ارتقای سلامت جامعه صورت می‌گیرد و ما در صورت مشاهده موارد مخل سلامت مردم، علاوه بر برخورد قانونی با متخلفان، اطلاع‌رسانی لازم را به مردم انجام می‌دهیم. دکتر وحید دستجردی در پایان با اشاره به بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به دانشگاه‌های علوم پزشکی از معاونین غذا و داروی دانشگاه‌ها خواست برای تأمین بدهی شرکت‌های دارویی از دانشگاه‌ها تلاش کنند تا بخشی از مشکلات شرکت‌های دارویی رفع شود.
۲۹ دی ۱۳۸۸ ۰۸:۴۶