اخبار

کوتاه قدی مهمترین عارضه ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات است

کوتاه قدی مهمترین عارضه ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات است
  نیلوفر حیدری مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه گفت : شیر وفرآورده های  آن  یکی از گروههای اصلی غذایی هستند و این گروه شامل ماست ، پنیر ، کشک ، بستنی و دوغ می باشد .این گروه غذایی با ارزش، دارای کلسیم ، پروتئین ، فسفر ، ویتامین ب12و ب2 و سایر مواد مغذی می باشد.

وی گفت: یک واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب  یا 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک ونیم قوطی کبریت پنیر یا یک چهارم لیوان کشک ، یا 2 لیوان دوغ ، یا یک و نیم لیوان بستنی .

وی شیر را یکی از کامل ترین و مهم ترین مواد غذایی برای تمام مراحل زندگی دانست و گفت: شیر به تنهایی بسیاری از نیاز های تغذیه ای انسان را برآورده می سازد و مصرف روزانه 2 لیوان آن 50 درصد از  نیاز روزانه به کلسیم  را تامین می کند . 

به گفته این کارشناس تغذیه مصرف شیر در کودکان و نوجوانان باعث افزایش تراکم استخوان و پرورش جسمی می شود و همچنین در دوران بارداری باعث رشد استخوان جنین و  هنگام شیردهی نیز به حفظ بافت استخوانی مادر و سلامت دندان کمک می کند .

این کارشناس تغذیه ضمن بیان اینکه مصرف روزانه شیر و لبنیات به مقدار کافی ،عوارض ناشی از آلودگی هوا بر بدن را کاهش میدهد ، مهمترین عوارض ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات را کوتاهی قد به ویژه در کودکان و نوجوانان ، نرمی استخوان ، کمبود رشد ، خرابی لثه و دندان به خصوص در کودکان و نوجوانان ، پوکی استخوان در بزرگسالان و ابتلاء مکرر به بیماریهای عفونی دانست.

وی اظهار داشت: به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ، چاقی و دیابت و هم چنین جذب بهتر کلسیم موجود در شیر بهتر است از شیر های کم چرب در برنامه غذایی روزانه استفاده شود .

این کارشناس تغذیه درخصوص ایجاد نفخ ناشی از مصرف شیر گفت: اگر به خوردن شیر عادت ندارید ،ممکن است به دلیل وجود قند طبیعی شیر ( لاکتوز ) دچار نفخ شوید اما اگر برای مدت زمانی کوتاه به مصرف مقدار کمی شیر به صورت روزانه ادامه دهید تحمل دریافت لاکتوزدر بدن بالا می رود و نفخ ایجاد نمی شود .

وی گفت مقادیر توصیه شده شیر و فر آورده های آن در گروههای مختلف سنی به طور متوسط بین 2 تا 4 واحد است و توصیه میشود برای تامین نیاز به کلسیم هر روز 2 تا سه لیوان شیر مصرف شود .

این کارشناس تغذیه ضمن اینکه مصرف شیرخام  و غیرپاستوریزه را عامل ابتلا به بیماری هایی تب مالت دانست گفت: به منظور افزایش مصرف شیر در برنامه غذایی روزانه  توصیه می شود برای میان وعده کودکان در مدرسه از انواع شیر پاکتی کوچک استفاده کنید همچنین در وعده صبحانه یا میان وعده ها در منزل از مخلوط شیر با غلات آماده مصرف یا شیر موز ، شیر خرما و ... استفاده کنید و با استفاده از شیر در تهیه انواع کیک ، دسر ، بستنی یخی ، فرنی ، شیر برنج ، و سایر غذا ها مصرف آن را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید.

۱۸ اَمرداد ۱۳۹۵ ۱۱:۲۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید