دکتر صمد نوری زاد : کاهش میزان سزارین از شاخص های مهم توسعه سلامت جامعه است

کمیته دانشگاهی ایمنی و ترویج زایمان طبیعی روز یکشنبه دهم خرداد  به ریاست دکتر نوری زاد و با حضور روسای شبکه ها و بیمارستانهای سطح استان در سالن ورک شاپ مجتمع آموزشی بوستان با هدف بررسی آمار و اطلاعات میزان سزارین در استان و ارائه برنامه های تدوین شده راهکار های مناسب جهت کاهش میزان سزارین برگزار گردید.

دکتر نوری زاد در این مراسم ضمن خوش آمدگویی  به اهمیت برنامه سلامت و ایمنی مادران اشاره نمود .وی از زایمان طبیعی به عنوان شاخص مهم در ارتقای سلامت مادران نام برد و ضرورت کاهش میزان سزارین را  مهم دانست. در ادامه  دکتر جویباری معاون درمان دانشگاه و دبیر کمیته ، به اهمیت مسئله و ضرورت در نظر گرفتن این شاخص در امتیاز ارزشیابی بیمارستانها اشاره کرد و ضمن دعوت از اساتید و اعضای هیئت علمی جهت همکاری با مدیران به عنوان مجریان خدمات بهداشتی و درمانی به ضرورت رفع این معضل تأکید نمودند .

در ادامه نشست خانم بهمنش مسئول دفتر مامایی ضمن ارائه آمارو نمودارهای مقایسه زایمان و سزارین در مراکز دولتی و خصوصی استان در سال 87 ، به تحلیل  و بررسی علل سزارین در استان طی سال گذشته اشاره نمود . پس از آن خانم کولیوند کارشناس ارشد مامایی و عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن اشاره به اهمیت زایمان فیزیولوژیک، به عملکرد دفتر مامایی در راستای ترویج زایمان طبیعی و نظارت و پایش بر حسن اجرای زایمان فیزیولوژیک در بیمارستان معتضدی و اصلاح گردش کار به منظور بهبود و ارتقای ارائه خدمات اشاره کرد . سپس نظرات و پیشنهادات ارائه شده توسط مدعوین مورد بحث و گفتگو قرار گرفت .

در پایان دکتر صمد نوری زاد با اهدای لوح سپاس از بیمارستانهای معتضدی ، حضرت معصومه ( ع ) و امام خمینی ( ره ) شهرستان اسلام آباد غرب به سبب کاهش میزان سزارین و افزایش ارتقای سلامت مادران به عنوان بیمارستان دوستدار سلامت مادر در سال 1387 در کرمانشاه قدر دانی نمود .

۱۰ خرداد ۱۳۸۸ ۱۴:۵۵