آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زود رس

مهندس یحیی ذائبی کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما  گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده بعد از فشار خون چهارمین علت مرگ زود رس بر اثر آلودگی هوا است.

وی اظهار داشت: سالیانه ۵۰۰ هزار نوزاد در جهان به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می دهد و ۵۰ درصد عفونت های حاد دستگاه تحتانی تنفس در کودکان زیر ۵ سال ناشی از آلودگی هوا است.

ذائبی گفت:امسال شعار روز هوای پاک (۲۹ دی ماه ) ،تحقق هوای پاک، حقوق عامه ،اراده ملی در نظرگرفته شد.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا ناشی از مصرف سوخت های فسیلی فعالیت صنایع و یا بر اثر پدیده هایی مانند گرد و غبار رخ می دهد.

به گفته وی فرهنگ سازی و آموزش می تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد و مراکز جامع سلامت در سراسر استان، کلاس های آموزشی برای مراجعه کنندگان دارد تا علاوه بر آشنایی با خطرات آلودگی هوا ، به عنوان سفیران سلامت خانواده ها برای کاهش آلودگی گام بردارند.

مهندس ذائبی گفت: تعداد زیاد خودروهای شخصی تک سر نشین حجم آلاینده ها را افزایش می دهد و با شدت سرما و استفاده از وسایل گرمایشی این آلودگی بیشتر می شود و در نتیجه پدیده وارونگی دما رخ می دهد.

وی اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده در دنیا اگر هر فرد یک روز در هفته بدون خودرو بیرون برود ۷۰۰ تن از آلاینده های خطرناک کره زمین کمتر می شود.