اخبار

معاون بهداشتی دانشگاه :

پرونده الکترونیکی سلامت برای ۹۵ درصد از جمعیت استان تشکیل شده است

پرونده الکترونیکی سلامت برای ۹۵ درصد از جمعیت استان تشکیل شده است

 

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ۹۵ درصد جمعیت استان دارای پرونده الکترونیک هستند و به سامانه جامع سیب متصل شده‌اند، گفت: قرار است به گفته دولت برنامه پزشک خانواده شهری از اردیبهشت ۱۴۰۲ اجرایی شود.
به گزارش ایرنا، دکتر «ابراهیم شیکبا» روز سه‌شنبه در نشست خبری با اعلام جمعیت ۲ میلیون نفری استان کرمانشاه، افزود: چهار هزار و ۵۸۷ نفر در حوزه بهداشت در استان مشغول به کار هستند و در ۱۴ شهرستان استان ۹۴۳ واحد بهداشتی درمانی فعال است.
وی اضافه کرد: در سطح شهرها و روستاها سعی کردیم استقرار رایانه و اتصال به اینترنت در تمام مراکز درمانی را داشته باشیم. ظرف این چند سال از ۴۵۰ روستای بدون دسترسی به اینترنت به ۸۳ روستا رسیده ایم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: با تمهیدات اندیشه شده و خرید تجهیزات و همکاری با مخابرات، تا شهریورماه ۱۴۰۲ تمام روستاهای استان به اینترنت متصل خواهند شد.
وی همچنین عنوان کرد: تمام کارهای زیرساختی در بحث پزشک خانواده شهری در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دیده شده و این طرح در سه مرحله در کشور انجام خواهد شد که کرمانشاه جزو شهرهای مرحله اول برای اجرا است.


پوشش واکسیناسیون کودکان زیر ۶ سال کرمانشاه به ۹۹.۸ درصد رسیده است
وی در ادامه گفت: پوشش ایمن‌سازی و واکسیناسیون کودکان زیر ۶ سال در استان ۹۹.۸ درصد است و پوشش واکسیناسون کرونا در دوز اول و دوم بالای ۹۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال انجام شده است و سه میلیون و ۶۵۰ هزار دوز نوبت یک تا چهار تاکنون تزریق شده است.
دکتر شکیبا با بیان اینکه از ابتدای پاندمی کرونا ۳۸۸ هزار نمونه پی سی آر (pcr) از جمعیت استان گرفته شده که حدود ۱۳۱ هزار واحد آن مثبت بوده است، افزود: تاکنون ۸۲ هزار نفر بستری و سه هزار و ۲۳۱ مورد فوتی داشتیم.
وی همچنین گفت: سه هزار و ۴۹ مورد بیمار از ابتدای برنامه اچ آی وی (hiv) شناسایی شده است که شیوع آن ۶.۲ در هر ۱۰ هزار نفر است و طرح شناسایی افراد مبتلا به این ویروس از سال ۷۶ آغاز به کار کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: افراد مبتلا به این ویروس با درمان به موقع و مستمر می‌توانند ازدواج کنند و صاحب فرزند سالم شوند، ۹۶ درصد افراد مبتلای شناسایی شده تحت پوشش درمان هستند و در این زمینه هر ساله رتبه اول یا رتبه دوم به کرمانشاه تعلق دارد.
وی اضافه کرد: از ابتدای برنامه شناسایی افراد مبتلا به این ویروس، ۱۳۲ مادر باردار شناسایی شدند که همگی تمامی نوزاد آنها سالم به دنیا آمدند. ۱۴ مادر باردار در سال جاری شناسایی شدند و تحت درمان قرار گرفتند که تاکنون ۹ نوزاد سالم به دنیا آورده‌اند.

سل، سالک، تب مالت و طغیان آب و غذایی بیماری‌های شایع استان

دکتر شکیبا یادآور شد: ۲ مرکز سلامت ویژه زنان برای خانم‌هایی با مشکلات رفتاری وجود دارند که در این مراکز ۷۸۲ فرد تحت نظر هستند و زنان از برنامه های سلامت محور استقبال کرده اند. در این مراکز مشاوره معاینات مامایی، مشاوره روانشناسی، پزشک عمومی دوره دیده، متخصص و فوق تخصص وجود دارد.

وی در ادامه عنوان کرد: شایع ترین بیماری‌های که در استان وجود دارد می‌توان به سل، سالک، تب مالت و طغیان آب و غذایی اشاره کرد که طغیان آب و غذایی خود شامل چندین نوع بیماری مانند وبا، بیماری های اسهالی می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در سال ۱۴۰۰، ۱۲۴ نفر مبتلا به سل، ۱۶۰ نفر مبتلا به سالک، ۴۱۴ نفر مبتلا به تب مالت و ۴۵۶ نفر مبتلا به بیماری های طغیان آب و غذایی شده اند.

وی اظهار داشت: در ۶ پایانه مرزی استان کرمانشاه پایگاه‌های بهداشت دایر است و غربالگری بیماری های واگیر و واکسیناسیون در این پایگاه ها انجام می شود.

دکتر شکیبا افزود: حدود ۱۴ هزار مورد رپید (تست سریع کرونا) به دلیل زمان بربودن پی سی آر و ۳۷۴ مورد pcr در مرز انجام شده است که ۱۰۵ بیمار مثبت از آزمایش های رپید و ۶۸ بیمار مثبت از آزمایش pcr شناسایی شدند.

وی عنوان کرد: ۷۸ درصد مرگ و میر به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است. که عمده اصلی آن مربوط به بیماری قلب و عروق است.

 


۶۵۵ هزار نفر در کرمانشاه در زمینه بیماری های قلبی و عروقی غربالگری شده اند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در زمینه غربالگری در بیماری‌های غیرواگیر تلاش‌های خوبی صورت گرفته است، ۵۲ درصد از جمعیت ۳۰ سال به بالا یعنی حدود ۶۵۵ هزار نفر در زمینه بیماری های قلبی و عروقی غربالگری انحام شده اند.

وی افزود: ۵۰ درصد از جمعیت ۵۷۴ هزار نفری بین ۳۰ تا ۷۰ سال نیز برای سرطان سینه غربالگری شده اند و از غربالگری انجام شده ۲۰۹ مورد افراد مبتلا به سرطان شناسایی شده اند.

دکتر شکیبا همچنین عنوان کرد: ۶۰ درصد جمعیت هدف زنان بین ۳۰ تا ۶۰ سال در زمینه سرطان دهانه رحم غربالگری انجام شده که موجب شناسایی ۲۰ مورد شده است.

وی اضافه کرد: با غربالگری های انجام شده ۳۸ هزار و ۱۲۳ مورد دیابت و ۸۱ هزار نفر افراد مبتلا به فشار خون شناسایی شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: ۱۰۰ درصد نوزادان در زمینه کم کاری تیرویید غربالگری انجام شده. کم کاری تیرویید در نوزادان باعث عقب ماندگی ذهنی می‌شود و هیچ علایمی ندارد و زمانی خودش را نشان می‌دهد که دیگر دیر شده است.

در زمینه جوانی جمعیت وضعیت مناسبی در استان نداریم

وی همچنین گفت: در زمینه جوانی جمعیت در وضعیت مناسبی قرار نداریم و باید اقدامات عملی در این زمینه انجام شود. در سال ۹۹، tfa(میزان باروری کل) ۱.۴۴ در ۱۴۰۰ این عدد به ۱.۵۱ رسید و برای حفظ جمعیت حداقل باید به ۲.۱ برسد. کارهای خوبی در این زمینه در استان اتفاق افتاده و قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه ۴۶.۸ درصد جمعیت استان میانسال و ۱۱.۹ سالمند هستند؛ گفت: بیش از هشت تا ۹ سال دیگر وقت داریم تا کاری انجام دهیم. جوانی جمعیت یک شعار حکومتی نیست بلکه ملی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: در گذشته در حوزه سلامت دهان و دندان فقط کشیدن دندان مرسوم بود اما اکنون حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد روستاها یونیت دندان پزشکی دارند. سه یونیت سیار نیز به مناطق محروم و کم برخوردار خدمت رسانی می‌کنند و ۲ مرکز مختص به دندان در سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی افتتاح شده است.

پرونده الکترونیکی سلامت برای ۹۵ درصد از جمعیت استان کرمانشاه تشکیل شده است

وی همچنین گفت: در استان کرمانشاه در بحث آزمایشگاه ها رشد خوبی داشته ایم و ۵۹ آزمایشگاه بهداشتی وجود دارد و در آزمایش سل مرجع غرب و شمال غرب کشور هستیم.

دکتر شکیبا افزود: در بحث آزمایشگاه‌های آنفلوانزا و کووید، آزمایشگاه مرجع منطقه ای هستیم و بهترین دستگاه ها و فناوری ها در استان وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: ۲ پایگاه به صورت کانکس های مجهز در محلات جعفرآباد و آقاجان مستقر شده است. در این کانکس ها خدمات به افراد با رفتارهای پرخطر به صورت رایگان ارایه می‌شود.

وی اظهار داشت: طرح روستای سالم از سال ۹۴ آغاز شده است. در این طرح ۴۲ روستا در استان انتخاب و به نام روستای سالم نام گذاری شد تا با کمک مردم شرایطی فراهم کنیم که از محل زیست خود از نظر بهداشتی لذت ببرند. این کار باعث مهاجرت معکوس به روستاها شد. در تلاشیم تا چند ماه آینده چهار روستا به این طرح اضافه کنیم.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه همچنین با اشاره به برخی شایعات در فضای مجازی در خصوص مسمومیت دسته‌جمعی دانش‌آموزان در استان گفت: تاکنون هیچ موردی در این زمینه گزارش نشده است.

وی با بیان اینکه گزارش‌هایی از مسمومیت دسته‌جمعی دانش آموزان مربوط به برخی استان‌های کشور گفت: این امر موجب شده که اگر ۲ تا سه دانش آموز دچار مسمومیت شوند که امری طبیعی است، برخی شایعه سازی کرده و آن را به این وقایع ارتباط دهند.

 

 

 

۱۰ اسفند ۱۴۰۱ ۱۰:۵۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید