اخبار

کیفیت هوای شهرستان های اسلام آبادغرب ، پاوه ، کنگاور و قصرشیرین در وضعیت هشدار قرار گرفت/ ایستگاه کرمانشاه در وضعیت بحرانی است

کیفیت هوای شهرستان های اسلام آبادغرب ، پاوه ، کنگاور و قصرشیرین در وضعیت هشدار قرار گرفت/ ایستگاه کرمانشاه در وضعیت بحرانی است

دکتر شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه شاخص ساعتی کیفیت هوا (AQI) را برای ایستگاههای استان کرمانشاه در وضعیت هشدار اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه وی اظهار داشت: ایستگاه کرمانشاه عدد شاخص ۳۷۱ رنگ قهوه ای ؛ خطرناک  (وضعیت بحرانی) ، اسلام آباد غرب ۱۶۴ رنگ قرمز ؛ناسالم (وضعیت هشدار) ، پاوه ۱۳۵ رنگ نارنجی  ؛ناسالم برای گروههای حساس (وضعیت هشدار) می باشد.

به گفته وی ایستگاه کنگاور نیز عدد شاخص ۱۸۲ رنگ قرمز ؛ناسالم (وضعیت هشدار) ، ایستگاه قصرشیرین  ۱۵۲ رنگ قرمز  ؛ناسالم  (هشدار  ) ضمناً شهرستانهای گیلانغرب و سرپل ذهاب مشابه ایستگاه قصرشیرین وضعیت هشدار  اعلام می گردد.

وی همچنین عنوان کرد: از غلظت گردغبار نیز در نوار مرزی کاسته شده است .

معاون بهداشتی دانشگاه بر این اساس توصیه کرد: با توجه به احتمال  بالا رفتن میزان ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون در استان کرمانشاه که می تواند خطرات جدی برای سلامت داشته باشد ،  هم استانی‌های گرامی به منظور حفظ سلامت خود، توصیه‌های بهداشتی و خودمراقبتی زیر را تا پایان شرایط آلودگی هوا به کار ببرند:

 

۱- در شهرهای بحرانی کلیه افراد به ویژه افراد حساس شامل سالمندان، مادران باردار ، کودکان و افراد دارای سابقه بیماری قلبی عروقی و تنفسی از منزل خارج نشوند.

 

۲-در شهرهای با وضعیت هشدار، گروه های حساس تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی‌مورد در معابر شهری خودداری کنند. سایر افراد نیز با استفاده از ماسک‌مناسب و در مواقع ضروری خارج شوند و حضوردر فضای باز را به حداقل کاهش دهند.

 

۳-ورزشکاران  در زمان وقوع پدیده گردوغبار ،در فضای باز ورزش نکنند و کوهنوردان از کوهنوردی اجتناب کنند. 

 

۴-حضور در پارک ها و پیاده روی در شرایط آلودگی و  گردوغبار  ، صورت نگیرد. چرا که مضرات و خطرات پیاده روی و حضور در پارک در شرایط آلودگی شدید هوا، بیش از منافع آن می باشد. 

 

۵- تردد خودروهای شخصی کاهش یابد و در صورت استفاده از خودرو ضمن استفاده ازماسک مناسب، شیشه ها را بالا نگهدارید.

۶- درصورت لزوم  به خروج از منزل یا محل کار، حتماً از ماسک  مناسب استفاده کنید.ماسک مناسب در این شرایط ماسک n95یا ماسک (ffp2،ffp3 ) می باشد.

 

۷- کارکنانی که به واسطه شغلی، بیشتر در معرض گرد و غبار قرار دارند، مثل پلیس راهور،حتما از وسایل حفاظت فردی به ویژه  ماسک با ویژگی های فوق استفاده کنند.

 

۸- حتی الامکان از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنید.

 

۹- مصرف شیر، ماست کم‌چرب، میوه و سبزیجات تازه و مایعات را برای دفع سموم از بدن افزایش دهید.

 

۱۰- تا برگشت هوا به شرایط مطلوب، از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می‌شود خودداری کنید.

 

۱۱-نظافت سطوح مختلف را در منزل و محیط کار به خوبی انجام دهید.

 

۱۲-مواد غذایی را به صورت روباز قرار ندهید و ظروف نیز به صورت پوشانده یا وارونه قرار گیرند.

 

۱۳-فروشندگان‌مواد غذایی فله ای، روی مواد غذایی را با پوشش مناسب بپوشانند. زدایش گردوخاک از روی بسته بندی مواد غذایی نیز توسط فروشندگان، لازم است مورد توجه قرار گیرد.

 

۱۴- در صورت مواجهه با تنگی نفس و هر گونه ناراحتی قلبی- عروقی، سریعا به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی و درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید. 

 

۱۵-حتی الامکان در روزهای با آلودگی هوا از گردش در طبیعت خودداری نمایید.

 

۱۶-در هنگام رانندگی در شرایط آلودگی ناشی از گردوغبار،  سرعت را کاهش دهید که با توجه به محدود شدن میدان دید، منجر به حوادث رانندگی نگردد.
۱۷-از طریق صدا و سیمای مرکز استان یا کانال اینترنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، وضعیت آلودگی هوا را پیگیری کنید و تا برگشتن به شرایط عادی، توصیه های بهداشتی را رعایت نمایید.

 

۱۸. تاکید می گردد در صورت اعلام تعطیلی از سوی کار گروه اضطرار آلودگی هوا برای مدارس، مهدکودک ها ، مراکز دانشگاهی و ادارات که با هدف حفظ سلامت این گروه ها ، صورت می گیرد، خروج از منزل و فعالیت در فضای باز به خصوص توسط دانش آموزان و کودکان صورت نگیرد.

 

۱۹.لازم است هر نوع برنامه ورزشی یا پیاده روی و کوهنوردی با توجه به پیش بینی های هواشناسی و اعلامیه های کار گروه اضطرار آلودگی هوا یا مدیریت بحران استانداری ،صورت گیرد.
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۰۹:۱۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید