پرکاری تیروئید در خانمها ۱۰ برابر شایع تر از مردان است

دکتر مهرنوش شمشادی فوق تخصص غدد به مناسبت هفته جهانی تیروئید (۱۰_۴ خردادماه) گفت: هیپر تیروئیدی یا پرکاری تیروئید در اثر تولید بیش از حد هورمون تیروئید ایجاد می شود که باعث افزایش متابولیسم بدن میشود و در خانمها ۱۰ برابر شایع تر از مردان است.

وی در گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: علائم این بیماری شامل کاهش وزن غیر قابل انتظار ، افزایش ضربان قلب ، افزایش تعریق و تحریک پذیری است ولی در افراد مسن ممکن است بدون علامت باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شایع ترین علت پرکاری تیروئید را بیماری خود ایمنی گریوز دانست و گفت: علاوه بر این بیماری خودایمنی، علت های دیگری هم می تواند باعث پرکاری تیروئید شود که شامل گره های داخل تیروئید و التهابات تیروئید می باشد ضمن اینکه افتراق بین علل پرکاری تیروئید با توجه به درمان های متفاوت آن بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه عدم درمان پرکاری تیروئید باعث ایجاد عوارض قلبی و پوکی استخوان می شود گفت: درمان های مختلفی در مورد پرکاری تیروئید وجود دارد که شامل درمان های دارویی ، ید رادیواکتیو و جراحی است.

۴ خرداد ۱۴۰۲ ۱۸:۲۳