مراقب باشید ! آپنه شما را در خواب نَبَرَد

پروفایل لیپیدی

یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد : آپنه انسدادی خواب ( وقفه تنفسی خواب) می تواند باعث افزایش چربی خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی و متابولیک در بدن و منجر به مرگ افراد هنگام خواب شود.

به گزارش خبرنگار سرویس علمی پژوهشی روابط عمومی دانشگاه براساس این طرح تحقیقاتی  که  توسط دکتر مهدی سلیمی در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه  علوم پزشکی کرمانشاه ، بر روی مبتلایان به آپنه انسدادی خواب مراجعه کننده به مرکز اختلالات خواب این دانشگاه انجام شد مشخص گردید آپنه انسدادی خواب باعث اختلالات چربی خون  شده و می‌تواند زمینه ساز ایجاد اختلالات قلبی عروقی و متابولیک فراوان باشد و در نهایت موجب مرگ شبانه افراد مبتلا به این بیماری در خواب شود.

در این مطالعه تاکید شده است با توجه به شیوع بالای وقفه تنفسی خواب در جامعه و همراهی آن با اختلالات پروفایل لیپیدی و اختلالات قلبی و عروقی و متابولیک و همچنین نقش این بیماری در پیچیده کردن درمان بسیاری از بیماری ها توصیه میشود که در بیماران با علایم مشکوک این بیماری تست های تشخیصی قطعی به عمل آمده و تلاش برای درمان هرچه سریع تر آغاز گردد .

شایان ذکر است درمان آپنه انسدادی میتواند جلو ایجاد عوارض همراهی کننده آپنه را بگیرد ضمن اینکه اصلاح پروفایل لیپیدی که خود ریسک فاکتوری مستقل در ایجاد اختلالات قلبی و عروقی و متابولیک حاصله است را نیز به دنبال خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات تخصصی تر لینک زیر را ببینید:

آیا شما به آپنه مبتلا هستید؟